Hydraulik är fascinerande

Hallå där, jag är tillbaka och idag tänkte jag snacka lite om teknik. För att specificera det ännu mer så tänkte jag diskutera lite om hydraulik ett flera hundra år gammalt användningssätt för att lagra energi. Det finns hydraulik i var och varannan fabrik här i Jönköping, faktum är att det finns lite här och var i våra liv. Men det här är ett samtalsämne som det sällan pratas om och jag har full förståelse för det. Det finns inte många människor som utförligt kan beskriva just vad hydraulik innebär utan man vet bara att det finns där och att det gör nytta. Ungefär på den här nivån ligger jag också och det är därför som jag antagligen sitter här i min lägenhet i Jönköping och inte kan låta bil att fascineras. Undra hur mycket mer som dagligen används som vi inte har en aning om att vi faktiskt har nytta av. Jag menar alla som kör bilen använder sig dagligen av hydraulik, det finns i bilen bromssystem och det hade varit tämligen intressant att se hur det hade sett ut om vi inte hade haft fungerande bromsar i trafiken. Jönköping hade varit i full kalabalik kan jag lova er. Även flygplan använder sig av detta fenomen. Jag kan nästan garantera att det finns så många viktiga komponenter som vi vanliga människor inte har en aning om att vi är i behov av. Det hade varit kul att lära sig lite mer om dessa och verkligen förstå varför vi behöver det, men den tiden har inte jag. Det är ju påsk och snart kommer hela familjen på besök till Jönköping, så jag får nog ta och runda av här snart för att förbereda allting. Jag hoppas att ni får en fantastisk påskhelg och att ni tar hand om varandra. Vi hörs!